Archivo

Landelijke studiedag Levende Talen – 06 november 2015

Op vrijdag 6 november 2015 kunt u deelnemen aan de Landelijke Studiedag Levende Talen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Het thema is TOEKOMST MET TAAL.

Vorm en inhoud van het talenonderwijs veranderen door impulsen vanuit de samenleving en politiek, door nieuwe didactische inzichten en door de opkomst van slimme technologieën. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor het taalonderwijs en het vreemdetalenonderwijs?

Leraren en auteurs van lesprogramma’s en leergangen staan voor de uitdaging het onderwijs in het Nederlands en de moderne vreemde talen zo in te richten dat elke leerling na zijn schoolopleiding de Nederlandse taal en een of meerdere vreemde talen goed beheerst. Welke inhoud, welke werkvormen vraagt de toekomstige lespraktijk en hoe kunnen we via differentiatie de kwaliteit en het rendement van het onderwijs verbeteren?

De doelgroep voor deze studiedag zijn docenten in het voortgezet-, hoger-, beroeps-, basis en volwassenenonderwijs en degenen die daarvoor studeren. Ook dit jaar wordt het weer een dag vol van inspiratie, ontmoetingen en uitwisseling van ideeën! In workshops en bij presentaties en bij de stands van uitgevers en educatieve organisaties kunt u zich op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen en leermiddelen op uw vakgebied.

Jim Jansen opent de dag. Hij is hoofdredacteur van New Scientist en wetenschapsredacteur bij Het Parool. Cabaretgroep Op Sterk Water sluit ’s middags af met een toepasselijke conference.

Aanmelden
Leden van Levende Talen betalen voor deze dag € 110 en als u zich voor 21 september aanmeldt, betaalt u € 95. Niet-leden betalen € 185 en studenten € 55. Het volledige programma vindt u hier.

U kunt zich nu meteen inschrijven klik hier. Uw adresgegevens worden dan automatisch ingevuld.

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Landelijke Studiedag

Levende Talen
Zwarte Woud 2
3524 SJ Utrecht
Tel. 030-2059978
www.levendetalen.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur.