Archivo

Los belgicanos: Spaans-Amerikaanse schrijvers in en over België

Julio Cortázar (Argentinië), Alejo Carpentier (Cuba), Julio Ramón Ribeyro (Peru), Roberto Bolaño (Chili) en Juan Gabriel Vásquez (Colombia): het zijn maar enkele voorbeelden van vooraanstaande Spaans-Amerikaanse schrijvers die een band hebben met België. Welk beeld scheppen ze van ons land? België door een Spaans-Amerikaanse bril.

Jasper Vervaeke is doctor in de letterkunde. Hij doceerde Spaanse taal en Spaans-Amerikaanse literatuur aan de UAntwerpen, UGent en KU Leuven. Naast artikels in vaktijdschriften publiceerde hij recensies, interviews, opiniestukken, essays en vertalingen (Spaans-Nederlands) in kranten en literaire magazines.

In samenwerking met Latijns-Amerika centrum Mundana, een ontmoetingsplaats, cultuurcafé en podium voor kunst, literatuur, cultuur en gastronomie. Mundana wil een brug slaan tussen de beide regio’s en de mensen die er wonen.

Locatie: Mundana Paardenmarkt 74, 2000 Antwerpen

Gratis toegang.

https://www.muhka.be/nl/programme/detail/1350-amberes-los-belgicanos-spaans-amerikaanse-schrijvers-in-en-over-belgi-