Archivo

Symposium “Madness, Memory and Violence”. Radboud Universiteit. 9-10 nov.

Op 9 en 10 november organiseert de Radboud Universiteit (Brigitte Adriaensen en Marileen La Haije van de opleiding Spaanse Taal en Cultuur) in samenwerking met het NWO en RedVyral het symposium Madness, Memory and Violence. In het bijgevoegde document vindt u het programma.

We zouden het erg op prijs stellen als u de informatie en het programma van het symposium zou kunnen verspreiden onder de studenten en medewerkers.

Informatie

Op de eerste dag zullen specialisten in verschillende onderzoeksvelden (zoals filosofie, literatuur- en kunstwetenschappen) reflecteren op de relatie tussen waanzin, geweld en herinnering, vanuit verschillende theoretische invalshoeken (onder andere, klinisch en narratologisch). De lezingen zullen in het Engels worden gegeven. Bevestigde Keynote sprekers zijn Kate Richards en Wouter Kusters. Locatie: Huize Heyendael, Radboud Universiteit Nijmegen.

Op de tweede dag staat de Latijns-Amerikaanse artistieke context centraal in de lezingen die in het Spaans zullen worden gegeven. Specialisten in verschillende regio’s (onder andere, de Zuidelijke Koon en Centraal-Amerika) zullen de verbanden tussen waanzin, geweld en herinnering onderzoeken in hun analyse van literatuur, film en visuele kunst. Bevestigde Keynote sprekers zijn Pablo Hernández en Ludmila Da Silva Catela. Locatie: zijzaal Refter, Radboud Universiteit Nijmegen.

Deelname: het is mogelijk om één of beide dagen van het symposium bij te wonen. De kosten bedragen €25 per dag. Dat is inclusief koffie en lunch. Inschrijven kan via het inschrijfformulier, waar u ook de benodigde informatie vindt om het geld over te maken.

Alvast hartelijk bedankt.

Met vriendelijke groet,

Melanie van den Heuvel

Organisatie symposium

http://www.ru.nl/symposiummadness/

Program_Symposium