Archivo

Curso Universidad de Nimega – Literatura española reciente – marzo/abril 2014

Cursus Recente Spaanse Literatuur

In samenwerking met het Pre-University College Humanities organiseert de studierichting Spaanse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen in de maanden maart en april van 2015 de cursus

Recente Spaanse Literatuur

Tijdens vier bijeenkomsten zullen de meest spraakmakende romans van de afgelopen twee jaar uitgebreid aan bod komen. Elk college zal in het teken staan van één roman, die in zijn literaire en historische context wordt besproken.

De cursus is bedoeld voor hispanisten, leraren Spaans en andere belangstellenden, en wordt in het Spaans gegeven. Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten op de woensdagavond: 4 maart, 18 maart, 8 april en 22 april.

Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen
Aanvang: 18.30 uur (zaal open vanaf 18.15 uur)
Einde: 20.30 uur
Omstreeks 19.30 uur is er een pauze met (gratis) koffie/thee.


Docenten

Prof. dr. Maarten Steenmeijer doceert moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse letter- en cultuurkunde en literair vertalen aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Dr. Pablo Decock is als docent moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse letter- en cultuurkunde en als opleidingscoördinator verbonden aan de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Dr. Brigitte Adriaensen is universitair docent Spaanse Letterkunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en is nauw betrokken bij verschillende onderzoeken in haar vakgebied.


Programma
Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten op de woensdagavond van 18.30-20.30:

4 maart: Rosa Montero, La ridícula idea de no volver a verte (Docent: Maarten Steenmeijer)

18 maart: Jesús Carrasco, Intemperie (Docent: Pablo Decock)

8 april: Elvira Navarro, La trabajadora (Docent: Brigitte Adriaensen)

22 april: Eduardo Mendoza, El enredo de la vida y la bolsa (Docent: Maarten Steenmeijer)