Archivo

Instituto Cervantes Utrecht, actividades culturales, abril 2012

Programa cultural abril 2012

Concert: “Goyescas, een pianosuite van Enrique Granados”

Fotografía: Concert, 'Goyescas, una suite para piano de Enrique Granados'

18/04/2012

Pianosuite Goyescas (1911) van Enrique Granados (1867-1916). Goyescas  toont wat omgaat in de ‘majo’ en de ‘maja’ (geschilderd door Francisco de Goya) in een plot met een tragisch einde. Tijdens de recital worden werken van de schilder geprojecteerd.

José Núñez Ares, pianist en hoofd van de afdeling piano van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam.

Filmvoorstelling: “Vrienden”

Fotografía: Filmvoorstelling, 'Amigos'

20/04/2012

Nacho, Santi, Diego en Víctor zijn van kinds af aan vrienden. Toen ze jong waren testten ze hun concurrentievermogen en vernuft. Nacho sterft en schrijft een postume weddenschap uit: de vriend die voor het eind van het studiejaar het meeste publiek op televisie weet te krijgen, wint zijn erfenis.

Na de filmvertoning is er een filmforum met regisseur Marcos Cabotá en acteur Alberto Lozano (21:00 Q&A).

Atelier: “Workshop Cubaanse dans”

Fotografía: Atelier, 'Taller de baile cubano'

25/04/2012
Ontdek de wereld van de Cubaanse dans en muziek aan de hand van Zahara. In de workshop leren kinderen vanuit de beweging het mooie Cuba kennen. Zahara is choreograaf, danslerares en professioneel danser. Specialiteit: culturele ontwikkeling door middel van dans.

Lezing: “Ervaringen van een Catalaanse schrijfster in Nederland”

Fotografía: Lezing, 'Experiencias de una escritora catalana en Holanda'

29/04/2012
Het internationale festival City2Cities en het Centre for the Humanities brengen twee weken lang een educatief programma gebaseerd op het werk van de Spaanse journalist en auteur Mercedes Abad. Het programma wordt afgesloten met een lezing in Instituto Cervantes van de schrijfster, winnares van de VIII Premio La Sonrisa Vertical voor haar boek “Ligeros libertinajes sabáticos”.

Atelier: “Workshop flamencodans”

Fotografía: Atelier, 'Taller de flamenco'

29/04/2012

In deze dans- en muziekworkshop kunnen kinderen op een leuke manier vertrouwd raken met de basisritmes van de flamenco en de liedteksten. De workshop eindigt met een demonstratie voor de ouders die ook mee kunnen doen.

Teresa Jaldón is flamencodocent. Sinds 1995 heeft ze haar eigen flamencodansschool voor kinderen en volwassenen in Amsterdam.

Sandra Esteve is danseres en flamencodanseres.Werkzaam bij van het dansgezelschap Flamenchica Mundi.

Lezing: “Ollie B. Bommel en de Bovenbazen in het Spaans”

Fotografía: Lezing, 'Cómo traducir Ollie B. Bommel y  Bovenbazen al español'

29/04/2012
Hoe vertaal je Marten Toonder’s verhalen over Ollie B. Bommel naar het Spaans? Rob Barnhoorn vertelt tijdens deze lezing over het vertaalproces van ‘De Bovenbazen’. Taalvirtuoos Toonder heeft het Nederlands taalgebied verrijkt met uitdrukkingen. Dat het nog een flinke uitdaging is om de legendarische Bommel te vertalen blijkt wel uit Barnhoorn’s lezing.