Archivo

Entrevista con Guillermo Arriaga. Cinema Zuid, marzo 24

Storyboard: Filmjournalist Kurt Vandemaele gaat in gesprek met prominente gasten en peilt adhv enkele filmfragmenten naar zijn/haar filminvloeden.

Filmjournalist Kurt Vandemaele interviewt Arriaga over zijn carrière, het vak en de kunst van het scenarioschrijven, invloeden op zijn werk enz.

De Mexicaan Guillermo Arriaga (°1958) geldt als een van de invloedrijkste auteurs van het moment: hij behoort tot de top in het Spaanse taalgebied.
Arriaga schreef drie romans, die in verschillende vertalingen verschenen: Escuadrón Guillotina, Un dulce olor a muerte en El búfalo de la noche naast een bundel kortverhalen: Retorno 201. Arriago pende ook de scenario’s van Alejandro González Iñárritu’s Amores perros en 21 grams, Tommy Lee Jones’ The Three Burials of Melquiades Estrada, waarvoor hij een prijs voor beste scenario op het festival van Cannes 2005 won; Babel, ook van González Iñárritu, die hem een Oscarnominatie voor beste scenario 2007 bezorgde, en zijn debuut als filmmaker, The Burning Plain (2008). Hij is ook de producer van Jorge Hernández Aldana’s El búfalo de la noche.
In 2010 schreef en regisseerde hij de kortfilm El pozo naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Mexicaanse Revolutie.
Arraiga bezoekt België naar aanleiding van de wereldcreatie in de Vlaamse Opera van Rumor, een opera gebaseerd op een van zijn romans.

i.s.m. Vlaamse Opera

http://www.cinemazuid.be/nl/film/storyboard-gesprek-met-guillermo-arriaga