Archivo

Recital-Poëzie-Música: “Miguel Hernández ‘Vientos del pueblo’”. KVS TOP Brussel, 19.04.22, 20h

Miguel Hernandez-Vientos del pueblo – info

KVS TOP Brussel

19.04.2022 – 20 h

Louis Paul Boonkring – KVS – La Barraca

Bij de 80e verjaardag van het overlijden van de Spaanse dichter Miguel Hernández verschijnt – eindelijk – de eerste Nederlandse vertaling van gedichten van deze heel grote en te weinig gekende Spaanse auteur van de twintigste eeuw. Zijn geëngageerde en tragische levensloop past naadloos in het jaarthema ‘Verzet’ van de Brusselse Louis Paul Boonkring: Miguel Hernández was nog geen 32, toen hij, kort na het einde van de Spaanse burgeroorlog, omwille van zijn verzet in het republikeinse leger, in de kelders van Franco werd opgelosten en er overleed.

In samenwerking met La Barraca, Elvis Peeters en de groep WIlderman, KVS en de Spaanse muzikanten en schrijver José Miguel Arranz presenteert de Louis Paul Boonkring het recital Vientol del pueblo – Miguel Hernández 1910 – 1942. Het is tegelijk de officiële lancering in Brussel van de door Elvis Peeters vertaalde poëziebundel en de evocatie van Miguel Hernanadez inspirerende leven en werk. Toppoëzie in de TOP van KVS.

Elvis Peeters is zowel als schrijver en als zanger-performer (Arome de amore, De legende …) actief. In 2016 won hij de presigieuze Geerit Komrij-prijs. Hij combineert een muzikale carrière als zanger bij verschillende bands met literaire activiteiten – romans, gedichten, kinderboeken en tehaterstukken. ZIjn meest recente roman Wat alleen wij weten verscheen in 2021. Voor de productie Wie is Miguel Hernández? werkt Elvis Peeters samen met de groep Wilderman (Chris Carlier, Koen van Roy, Toon van DIonant). Zijn vertaling van gedichten van Miguel Hernandez’ liederen en gezangen van afwezigheid verschijnt bij uitgeverij P (Leuven).

Met/avec/con Elvis Peeters & groep Wilderman José Miguel Arranz S., Jan Ducheyne, Antoine Giet, El Hombre folkíbero, Carlos Theus

Inkom 15 € – 12 € leden LPB, FMF
Door storting op rekening van de LPBkring
BE 40001 1199489 63