Archivo

14 oktober: Jornada didáctica – Enseñar el español en la actualidad, Cómo trabajar cultura, literatura y lingüística en el aula; desde la investigación hacia la práctica. Nijmegen

Tijdens de jornada didáctica (georganiseerd door het Radboud Netwerk Spaans) gaan docenten van de universiteit en van de middelbare school samen aan de slag. We bespreken een aantal concrete thema’s (literatuurdidactiek voor adolescenten, leeslijsten, kunst en activisme en taalpolitiek) en kijken hoe we de vertaalslag kunnen maken vanuit het onderzoek aan de universiteit naar de praktijk in de klas. Docenten krijgen concreet lesmateriaal mee naar huis en een leeslijst – met romans, verhalen, gedichten, en liedjes – voor in de literatuur- en cultuurlessen.

Aanmelden kan via https://www.ru.nl/pucsociety/docenten/nascholing/jornada-didactica-radboud-netwerk-spaans-14/