Archivo

Carta a Dios y otros cuentos latinoamericanos

Uitgeverij Shinz

In het najaar publiceert uitgeverij Shinz een boek met Latijnsamerikaanse verhalen van o.a. Gabriel García Márquez en Mario Benedetti voor het onderwijs aan gevorderde studenten Spaans.


Carta a Dios y otros cuentos latinoamericanos bestaat uit acht hoofdstukken, die de titel dragen van het verhaal waarmee ze beginnen en dat men kan beluisteren via een link naar een website of Youtube-kanaal.
In de marge van elk verhaal treft men een korte woordverklaring aan. Daarna volgen begripsvragen en verwerkingsoefeningen. Ook is er bij elk verhaal een korte biografie van de auteur toegevoegd en bij sommige verhalen een achtergrondtekst, zoals bij het aangrijpende verhaal van Juan Rulfo, zie de bijgevoegde inkijktekst. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met de vertaling van het verhaal. De antwoorden op de oefeningen staan achteraan in het boek. Dit betekent dat het boek niet alleen in cursusverband, maar ook als zelfstudieboek gebruikt kan worden.