Archivo

Presentación del libro “Het wonderbaarlijke milligram” (J. J. Arreola) trad. de Guy Posson. Febrero 3, 16 hrs., Boekhandel De Groene Waterman, Amberes

Boekpresentatie Het wonderbaarlijke milligram van Juan José Arreola, vertaald en van een nawoord voorzien door Guy Posson.

Datum: zaterdag 3 februari
Locatie: Boekhandel De Groene Waterman, Antwerpen
Aanvang: 16.00 uur

In 2018 is het honderd jaar geleden dat de Mexicaanse schrijver Juan José Arreola (1918-2001) werd geboren. De hoogste tijd voor de eerste Nederlandse vertaling van zijn bijzondere werk.

Juan José Arreola schreef pareltjes van lichtvoetig surrealisme, waarin een venijnige ondertoon in de flegmatieke humor doorklinkt – een zwierige mix van Franz Kafka, Etgar Keret en Haruki Murakami. Arreola groeide samen met Juan Rulfo uit tot een van de grootste stemmen van de hedendaagse Mexicaanse literatuur.

Vertaler Guy Posson zal een lezing over het werk en leven van Arreola geven. Posson was een persoonlijke vriend van Juan José Arreola. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1985, waarna wederzijdse bezoeken aan Mexico en België volgden.
‘Hij verscheen geheel in het zwart gekleed, met een breedgerande hoed en een lange witte sjaal. Hij boog de knie voor mijn vrouw, die door deze plechtstatige begroeting geheel in de war was, maar ook in de ban van zijn charme raakte. Zo vingen we meteen een glimp op van het personage Arreola.’

Mailt u ons even als u langskomt? mail@uitgeverijoevers.nl
Meer informatie vindt u op www.uitgeverijoevers.nl